Fyra glada människor står tätt ihopFörstora bilden

David Adervall vårdvalsnämndens ordförande (S), Cristine Persson vårdvalsnämndens vice ordförande (C), Mathilda Blomdahl och Eva Gillstedt personal på Svegs hälsocentral. Foto: Charlotte Hagberg

Årets hälsocentral stavas S V E G!

-Det här känns såklart fantastiskt, jätteroligt för Sveg för hela arbetsgruppen och för hälsocentralen och allt det arbete som vi tillsammans har lagt ner. Det säger en glad och stolt Maria Carlund, närvårdsområdeschef och fortsätter;

-En gemensam vilja och ansträngning för att få till ett förändrat arbetssätt. En tillgänglighet för våra patienter. Dels öppnade vi upp vår lättakut och vi har haft framgång med vår personalrekrytering plus att vi har ordning och reda på våra rutiner.

Maria Carlund konstaterar att man gemensamt i gruppen kommer att bestämma vad man ska göra för prissumman på 50 000 kronor.

- Det är jättevälkommet att kunna få göra något litet extra, och sätta en guldkant på tillvaron för alla som varit med och bidragit till vårt fina resultat. Vi är jätteglada, och det är betydelsefullt att få den här uppmärksamheten!

Den fina motiveringen lyder; ”Priset för 2017 går till den hälsocentral som under året förbättrat sina resultat mest i de kvalitetsmätningar som genomförs i primärvården. Detta gäller inte minst det som många tycker är det viktigaste, vad patienterna tycker, där hälsocentralen gjort det absolut största klivet och som också uppmärksammats nationellt. Bakom denna framgång ligger idogt arbete och ändrade arbetssätt”

Ett stort och väl förunnat grattis till Svegs Hälsocentral!

En kvinna står i fjällmiljö och ler mot kameranFörstora bilden

Maria Carlund. Foto: Rickard Bergstedt

Text: Lena Manneby

5 av 5 gillar detta