Socionom/kurator till Torvalla hälsocentral

Arbetsplatsbeskrivning

Region Jämtland Härjedalen är en region att längta till och växa i. Vi ska arbeta för utveckling och tillväxt i Jämtland Härjedalen och erbjuda alla boende och besökare en hälso- och sjukvård av hög kvalitet. Vår vision är god hälsa och vi vill vara en region som du längtar till och växer i. Hos oss jobbar du med kollegor från många yrken, med både spets och bredd i kompetensen. Du är också medlem i vår personalförening som erbjuder en mängd olika och roliga aktiviteter. Primärvården i Region Jämtland Härjedalen ingår organisatoriskt i Division Nära Vård tillsammans med Ambulansen, Folktandvård, Psykiatri samt Barn- och ungdomspsykiatrin.

Primärvården är organiserad i 4 närvårdsområden och sedan januari 2022 så är primärvården och ambulanssjukvården integrerade under god och nära vård. Varje närvårdsområde är en ekonomisk enhet som leds av en verksamhetschef. Primärvården ansvarar också för regionens sjukvårdsrådgivning, ungdomsmottagning och närvårdsavdelningen Näva, vilka samtliga är anslagsfinansierade.


På vår hälsocentral kommer vi att jobba i team och jobbar personcentrerat med våra listade patienter. Hälsocentralen Torvalla är placerad i Torvalla centrum och bemannas med undersköterskor, distriktssköterskor, specialister i allmänmedicin, socionom, psykolog, psykiatrisjuksköterska och medicinska sekreterare. Vi har en Familjecentral med bvc och mvc i samma byggnad. Sjukgymnast, rehab koordinator, dietist och arbetsterapeuter kommer också arbeta på hälsocentralen.

Vår hälsocentral kommer kännetecknas av öppenhet och hjälpsamhet mellan alla professioner, vi vill att du ska känna dig delaktig. Vi kommer fokusera på en hållbar arbetsmiljö, du avslutar dagen i tid, du ska känna att du hinner med både arbetet och fritiden. Vi kommer arbeta utifrån de arbetssätt som fungerar för verksamheten där nära vård fokuserar på patienten.

Du är varmt välkommen med din ansökan och läs gärna mer om oss: regionjh.se/torvallahc

Arbetsbeskrivning

Nu har du chansen att vara med och bygga upp den nya hälsocentralen i Torvalla! Skapa goda rutiner, arbetssätt och bygg upp vår psykosociala mottagning.

Vi söker nu en socionom/kurator med KBT-inriktning till vår psykosociala mottagning, som kommer bemannas av psykolog och sjuksköterska med vidareutbildning inom psykiatri alternativt steg I-utbildning. Vi på hälsocentralen kommer arbeta i team för att gemensamt finnas för våra patienter. Enheten kommer framför allt arbeta med stöd och behandling av patienter över 18 år som har en varierande problematik såsom kris, stress, utmattningssyndrom, ångesttillstånd, depression och smärtproblematik.

Vi tror att det behövs olika synsätt och metoder för att möta och hantera den bredd av patienter som vi möter idag i primärvården.

Kvalifikationer

Vi söker efter en legitimerad hälso-och sjukvårdskurator, gärna med grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1). Bred erfarenhet från psykosocialt behandlingsarbete är meriterande, samt bred erfarenhet från hälso-och sjukvård.

Det krävs krav på självständigt arbete, ett gott bemötande, god samarbetsförmåga, mångkulturellt kunnande och ett professionellt ansvar. Du kommer att samarbeta med övriga professioner på hälsocentralen. Det är av stor vikt att du har ett flexibelt arbetssätt och öppet sinnelag för förändringar.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Andra uppgifter

Vill du veta mer om jobbet är du varmt välkommen att höra av dig till oss!

Intervjuer och tillsättning sker löpande vilket innebär att tillsättning kan ske innan annonstiden gått ut.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Sofie Speles
Enhetschef
Telefon: 070-204 39 35
Email: sofie.speles@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Anette Johansson
Akademikerförbundet SSR
Telefon:
Email: anette.k.johansson@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/97/2024
Sista ansökningsdag: 2024-04-09

Ansök nu

.