Läkare med slalomglasögon på sig och samtidigt jobbar vid en bärbar dator. I bakgrunden syns slalomskidor och i fönstret ett gnistrande snölandskap.

Foto Jonas Kullman

Välkommen till AT i Jämtland Härjedalen

Här kan du på ett fantastiskt sätt kombinera en bra och genomtänkt AT-utbildning med ett mångsidigt socialt liv. Du kommer till en AT-grupp med inflytande på utbildningsinnehållet, och mycket gemenskap även utanför jobbet.

Hjärtmassage på en barnövningsdocka för hjärt- och lungräddning.

Hjärtmassage på en barnövningsdocka för hjärt- och lungräddning. Foto Sara Rönnberg

Centrum för vården i Region Jämtland Härjedalen finns på sjukhuset i Östersund. Jämtlands län är stort till ytan men glest befolkat. Vårt sjukhus har en väl utbyggd specialistvård. Här kombineras det mindre sjukhusets goda egenskaper med allsidigheten hos ett större sjukhus. Det gör att du som AT-läkare möter alla sorters patienter och får bedöma ett brett spektra av skador, sjukdomar och diagnoser. Du får ett stort eget ansvar och utvecklas därmed snabbt i din profession. Sjukhuset är centralt beläget, inom gång- eller cykelavstånd för dig som väljer att bo i stan.

De stora geografiska avstånden i vårt län, som ibland kan innebära 30 mils resa till sjukhuset, förutsätter en väl utbyggd primärvård. Personalen på våra hälsocentraler får därför möta och bedöma en mängd olika skador, sjukdomar och problem. 

Vi tror att du skulle stortrivas i Jämtland Härjedalen och få en bra start på din läkarbana, med många möjligheter till en suverän fritid oavsett vad dina intressen är. Du får en bred utbildning, blir snabbt en del av arbetsgruppen på din klinikplacering och du har en AT-chef som följer dig under hela utbildningen.

Välkommen till oss!