Gruppbild på personal från BUP tillsammans med medlemmar i Lions club Brunkullan. Främst i bild hålls en gåvocheck på 10 000 kronor uppFörstora bilden

Per Söderlundh, Kerstin F Fredriksson, Erich Bieber, Yvonne Svanström, Gunnel Österberg, Anna Hallberg, Carina Hedman, Håkan Löfvenberg och Marie Ekwärn

LIONS Club Brunkullan skänker pengar till BUP

- Vi gillar barn och ungdomar, och satsar gärna på dem! Det berättar Marie Ekwärn, en av de aktiva i Lions Club Brunkullan. Bidraget till Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen blev möjligt tack vare ett samarbete med Destination Östersund, där Brunkullorna bemannade den tillfälliga parkeringen som fanns på Stortorget i Östersund ett par veckor runt jul.

- Vi i klubben kom fram till att just BUP skulle få bidraget på 10 000 kronor efter att ha diskuterat saken med våra medlemmar, och lyssnat på hur snacket går i samhället rent allmänt, berättar Marie Ekwärn vidare och fortsätter;

- Det talas mycket om barn och ungdomar som mår psykiskt dåligt i samhället idag. Så nu hoppas vi att vårt bidrag ska kunna ge verksamheten en guldkant som kommer vårdtagarna till del.

Håkan Löfvenberg, som är enhetschef på BUP, är mycket glad och tacksam för det oväntade bidraget.

- När vi fick veta att vi skulle få pengarna ställdes frågan ut till den egna organisationen kring vad vi skulle kunna använda bidraget till, och vi fick in flera fina förslag.

Anna Hallberg, psykolog på BUP, berättar om ett par av dem;

- Vi kommer att fylla på vår presentlåda. I den finns till exempel biobiljetter och små leksaker och gosedjur som vi nu kan ge som en fin uppskattning till de barn och ungdomar som genomgått ett bra behandlingsarbete. Det känns väldigt fint att kunna få fylla på den lådan med nya presenter. Vi funderar även på att köpa in fler så kallade samtalskortlekar. Det är kort som är till hjälp i samtalen med barnen. På dem finns bilder på allt från nallebjörnar till mangafigurer. Barnen kan till exempel peka på ett kort när de vill beskriva hur de mår.

Idag finns alldeles för få kortlekar på BUP, men nu finns alltså möjligheten att köpa in några till.

- Guldkanten kommer vi verkligen att kunna sätta runt vår verksamhet nu tack vare Lions, och vi är väldigt tacksamma för gåvan, konstaterar Håkan Löfvenberg avslutningsvis.

Text & Foto: Lena Manneby

3 av 3 gillar detta