Jämtlands taltidning

Jämtlands taltidning är en reportagetidning inspelad på cd. Den innehåller såväl korta nyheter som längre reportage.Den kommer hem i brevlådan varje fredag till dig som har nedsatt syn och bor i Jämtlands län. Du som bor utanför länet kan också få tidningen.

Taltidningen är gratis och varje nummer ungefär en timma långt.

För att uppfylla EU:s tillgänglighetsdirektiv ( WCAG 2.1 nivå AA ) har webbvarianten av Jämtlands taltidning flyttats och nås numera via Myndigheten för tillgängliga medier och Legimus

För att läsa taltidningen via webben behöver du kontakta Taltidningshjälpen, se kontaktuppgifter nedan, eller Myndigheten för Tillgänliga Media, MTM, för att få ett användarnamn och lösenord att logga in med. Se kontaktuppgifter nedan.

Instruktioner

Om du inte redan har appen Legimus i din surfplatta eller en smart mobiltelefon behöver du ladda ner den. Det gör du via AppStore om du har Iphone eller Ipad och via Google Play om du har en Android-surfplatta eller telefon.

Om du redan har appen Legimus med automatisk inloggning för att läsa talböcker måste du först logga ut från appen innan du kan fylla i ditt inlogg för taltidningar.

När du startar appen kommer du till inloggningssidan. Under Tidningar inloggning lägger du in ditt anvädarnamn och lösenord.

Du hittar dina taltidningar i hyllan Tidningar. Dagstidningar finns tillgängliga tio nummer tillbaka. Andra taltidningar, till exempel taltidningar som ges ut av kommuner och landsting, finns tillgängliga tre nummer tillbaka.

Kontakta Taltidningshjälpen om du behöver support. Du når dem på taltidningshjalpen@polarprint.se eller på telefon 020-311 211. De har öppet vardagar 8:00-12:00 och 13:00-16:00.

Det finns en manual i hyllan Egna filer i appen

Korta instruktionsfilmer:
För Iphone/Ipad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
För Android Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Behöver du hjälp med att läsa talböcker i appen Legimus kontaktar du ditt bibliotek.

Kontaktuppgifter

Taltidningshjälpen
E-post: taltidningshjalpen@polarprint.se
Telefon: 020-311 211
Öppet: vardagar 8:00-12:00 och 13:00-16:00

Myndigheten för tillgängliga medier (MTM)
E-post: info@mtm.se
Telefon: 08-580 02 700
Webbplats: www.mtm.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tidningen beskriver hur människor och platser ser ut. Här finns en konsumentruta och nytt i korthet.I tidningen får du ibland lyssna på ögonläkaren. Här berättar också synskadades förening,SRF, om vad dom gör. Du får självklart talbokstips varje vecka. Och mycket, mycket mer.

Jämtlands taltidning skyddas av lagen om upphovsrätt. Du får ladda ner den för eget bruk men inte kopiera vidare, sälja eller på annat sätt placera materialet i ett nytt sammanhang. Tidningen redigeras enligt journalistiska principer. För insänt, ej beställt material ansvaras ej. Om du inte vill spara din cd-tidning kastar du den i hushållssoporna. Då går den till förbränning och blir värme och el.

Person i blont hår och blå jacka ler in i kameran


Redaktör och ansvarig utgivare är Lena Manneby. Ring till Lena om du vill få tidningen postad till din hemadress som cd-skiva. Telefonnummer 070-213 76 96  Du kan även mejla henne på lena.manneby@regionjh.se

Hör gärna av dig med ris och ros, reportagetips och andra goda idéer!

Vi hörs!

Lena Manneby, journalist/redaktör/ansvarig utgivare Jämtlands taltidning.