Student? Du kan ta din dos 2 på nya studieorten.

Är du student och har tagit en första vaccindos i sommar, men flyttar till en annan studieort nu? Då kan du avboka din förbokade dos 2 och istället kontakta den region som du flyttar till för att boka in en ny tid.

Så här gör du

  1. Avboka din tid för dos 2 i Region Jämtland Härjedalen. Ring 063-14 22 50. Välj Avboka tid. Tala in namn, personnummer och vilken tid du vill avboka. Du kan inte avboka dos 2 via 1177.se.
  2. Kontakta din nya region och boka en ny tid för din dos 2 där.

För studenter som flyttar hit

Är du student och flyttar till Jämtland Härjedalen? Då kan du få din andra dos här.

Så här gör du

  1. Se till att avboka den tid som du fått för dos 2 i din nuvarande region.
  2. Ring 063-14 22 50 för att boka ny tid för dos 2. Du kan inte boka dos 2 via 1177.se.

Det kan gå att få dos 2 på drop-in-mottagningar.

Ibland erbjuder Region Jämtland Härjedalen drop-in-vaccinering på Campus i Östersund, och på andra orter i länet. I första hand gäller det för de som ska få dos 1, men oftast brukar även de som vill ta dos 2 vara välkomna. I så fall behöver det ha gått minst fyra veckor sedan du fick dos 1. Om du har fått dos 1 i en annan region eller i ett annat land behöver du också kunna visa upp en journalanteckning eller ett vaccinationsbevis.

Information om tid och plats för drop-in-mottagningar brukar finnas på Region Jämtland Härjedalens Facebook-sida, i annonser eller på respektive hälsocentrals sida under rubriken Hitta vård på 1177.se. Vissa hälsocentraler har också egna Facebook-sidor. Håll utkik – informationen kan uppdateras med kort varsel.

Mer information om vaccination mot covid-19 hittar du på 1177.se/jamtland-harjedalen/om-vaccin-covid-19. (Om du vill se vad som gäller i en annan region, så väljer du den regionens namn i sidhuvudet högst upp på den sidan.)

Text: Linda Henriksson. Foto: 1177 Vårdguiden.

0 av 0 gillar detta