Ett skärmklipp som visar hur startsidan på 1177.se ser ut.

1177 Vårdguiden är hela Sveriges samlingsplats för information och tjänster inom hälsa och vård. Du kan besöka 1177.se, logga in för personliga e-tjänster och ringa 1177 för sjukvårdsrådgivning. Bakom 1177 Vårdguiden står den svenska sjukvården genom alla regioner i samverkan. Foto: skärmklipp.

Nytt utseende på 1177 Vårdguidens webbplats

Känner du inte igen dig när du besöker 1177.se? Innehållet är i stort samma, men webbplatsen har fått en ny struktur och nytt utseende. Det ska göra det lättare att hitta den information du söker.

Innehållet på 1177.se når du genom sex olika ingångar:

  • Liv & hälsa – om kroppen, mat och träning, stress, övergrepp, alkohol och könsidentitet.
  • Barn & gravid – om graviditet, barn och föräldraskap och även om det som är svårt, eller när det inte blir något barn.
  • Olyckor & skador – om allt från sår och blåmärken till brutna ben och hjärnskakning och om första hjälpen.
  • Sjukdomar & besvär – information om både vanliga och ovanliga sjukdomar. Även vägledning om vilka besvär du kan klara att hantera själv och om när du behöver söka vård.
  • Behandling & hjälpmedel – om hur olika undersökningar går till; allt från blodprover till magnetkameraundersökningar. Du kan också läsa om läkemedel och andra behandlingar och hjälpmedel.
  • Så fungerar vården – om anhörigstöd, kostnader och sjukresor. Även om lagar och regler som gäller för vården, både i Sverige och när du åker utomlands. Du får också veta hur du ska göra om du inte är nöjd med den vård som du har fått.

Det har inte gått att flytta över allt innehåll. Det innebär bland annat att:

  • Just nu kan du inte se vilka hjälpmedel som finns tillgängliga i din region. Kontakta en förskrivare för att få mer information om vad som gäller i din region.
  • Möjligheten att ställa en fråga anonymt och få ett personligt svar finns inte kvar, men du kan läsa och söka svar bland tidigare frågor som kommit in.
  • De tecknade filmer som tidigare hittades under Barnavdelningen finns inte kvar. Vill du ha tips på hur du kan förbereda dig och ditt barn inför besök i vården så kan du läsa i artikeln Förbereda barn för besök i vården.

1177 Vårdguidens e-tjänster och Hitta vård

För att till exempel boka tid, förnya recept, läsa din journal eller använda andra e-tjänster loggar du som vanligt in uppe till höger på 1177.se.

Om du behöver söka fram kontaktuppgifter till en hälsocentral eller mottagning så klickar du på rubriken Hitta vård.

Nu finns 1177 Vårdguiden som app

I appen hittar du smarta genvägar till innehållet på 1177.se. Ladda ner appen till din mobil så har du alltid nära till 1177 Vårdguiden.

Text: Linda Henriksson, baserat på underlag från 1177 Vårdguiden

0 av 1 gillar detta