Hälsa på lika villkor

Är du en av dem som fått folkhälsoenkäten i din brevlåda? Svara och var med och påverka satsningar för en god och jämlik hälsa.

Under våren får 9 600 invånare i Jämtland Härjedalen folkhälsoenkäten Hälsa på lika villkor i sin brevlåda. De är Folkhälsomyndighetens nationella undersökning om hälsa och levnadsvanor som ska genomföras igen.

Undersökningen genomförs vart fjärde år och resultatet ger Region Jämtland Härjedalen och länets åtta kommuner kunskap om hälsoläget i befolkningen. Det blir ett viktigt underlag för planering och prioritering av olika hälsofrämjande insatser.

– Resultatet av undersökningen leder till konkreta insatser och förbättringar när det gäller jämlik hälsa. Därför hoppas vi att så många som möjligt tar sig tid att svara på undersökningen, och därigenom är med och påverkar vilka satsningar som ska göras, säger Hanna Viklund, folkhälsosamordnare Region Jämtland Härjedalen.

Under vecka sex kommer 9 600 slumpmässigt utvalda länsinvånare över 16 år att få brev med information och inloggningsuppgifter till enkäten.

För mer information:
www.regionjh.se/halsapalikavillkor


Text & Foto: Trampolin PR

0 av 0 gillar detta