Se alla idrotts- och astmaföreläsningar här

I december var världseliten inom idrott och astma på plats i Östersund – nu kan du se samtliga föreläsningar från konferensen på nätet.

– Jag känner mig stolt över att kunna presentera världseliten inom idrott- och astma här i dag. I förra veckan hade vi eliten inom skidskyttevärlden på plats i samma stad, sade docent Nikolai Stenfors när han i december välkomnade till den välbesökta konferensen på temat idrott och astma på Östersunds sjukhus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Under konferensen föreläste bland andra Per ”Pliggen” Andersson, svenska längdskidlandslagets läkare, professor Kjell Larsson som bland annat varit med och granskat användandet av astmamediciner i det norska skidlandslaget och professor Vibeke Backer från Köpenhamn. Dessutom medverkade flera forskare från Region Jämtland Härjedalen som också är involverade i framstående astmaforskning.

Nu finns alla föreläsningar från konferensen i sin helhet på Region Jämtland Härjedalens Youtubekanal, klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att komma till den.  

Text: Sara Rönnberg

1 av 1 gillar detta