Porträttbild på läkaren Mikael LiljaFörstora bilden

Mikael Lilja

Docenterna

Ett resultat av en gynnsam akademisk miljö. Antalet docenter och professorer ökar inom väggarna hos Region Jämtland Härjedalen. Här har vi nöjet att få presentera de två första för i år. Mikael Lilja, docent i allmänmedicin och Joakim Hennings, docent i kirurgi.

Grattis Mikael – beskriv känslan

- Klart att det är skojigt, men forskning är en lagsport. Det finns därför mycket större anledning att glädjas över dem som byggt upp forskningsstödet inom Region Jämtland Härjedalen, och över samarbetspartners än över den egna insatsen.

Vad innebär detta för dig i ditt dagliga arbete?

- Inte mycket. Jag börjar närma mig pensionering, och försöker föra över förvaltningen av olika forskningsprojekt till andra. Jag fortsätter som bihandledare inom flera projekt, och då kan min titel delvis underlätta för den som är huvudhandledare att erhålla forskningsmedel.

Närbild på läkaren Joakim HenningsFörstora bilden

Joakim Hennings

Grattis Joakim – beskriv känslan

- Tack! Det känns bra tycker jag, och som ett steg framåt. Det här är nyttigt både för mig personligen, men även för det som jag arbetar med.

Vad innebär detta för dig i ditt dagliga arbete?

- I min kliniska vardag så kanske inte det här förändrar så mycket, men jag får en friare roll som forskare, och även i min undervisning. Jag kan nu vara huvudhandledare i doktorandprojekt, och bedriva forskning samt söka anslag på ett bättre och mer effektivt sätt. Sen är det också bra för regionen och den akademiska miljön att vi blir fler docentkompetenta.

Text & Foto: Lena Manneby

4 av 5 gillar detta