Region Jämtland Härjedalen samarbetar med IT-företag och vill ge ytterligare spetskompetens till utvecklare i länet

Jämtland Härjedalens IT-företag har fortsatt att växa kraftigt trots att Covid-19 har satt käppar i hjulet för många andra branscher i länet. Att jobba digitalt och på distans är inget nytt här utan snarare det som branschen gör bäst. För andra året i rad anordnas Northern devs week. Denna gång med fler och helt nya föreläsningar samt med digital närvaro.

Northern devs week är en aktivitet inom Northern tech republic som är ett samarbete mellan tio IT-bolag och Region Jämtland Härjedalens projekt Jämtland Härjedalen – A business region on the move. Sammanslutningen har som syfte att synliggöra Jämtland Härjedalen som en stark IT-region och tillsammans vill de visa att framgång och utveckling nås bäst när alla samarbetar.

– Vi satsar gärna på IT-området då det både rymmer högkvalitativa tjänster och är en bransch under stor tillväxt, säger Fredrik Blom, projektledare för Jämtland Härjedalen – A business region on the move.

Förra året kunde deltagarna närvara på elva föreläsningar och årets program bjuder än en gång på ett fullspäckat schema. Från måndag 12 oktober till torsdag 15 oktober kan utvecklare ta del av tolv olika aktiviteter för att vässa sin spetskompetens. Då finns möjligheten att delta på allt från föreläsningar i webbutveckling till high performance computing.

– Det blev en otroligt hyllad och rosad tillställning med över 350 deltagare förra året. I år hoppas vi på ännu fler deltagare eftersom det blir helt platsoberoende. Nu kan personer från hela Sverige delta, säger Maria Svensson Wiklander, projektkoordinator för Northern Devs Week.

Cygni var ett av företagen som var med redan förra året. Då höll de i en föreläsning om war stories. I år har man valt att presentera en ny aktivitet där även andra programmerare kan delta, en pokerbot-turnering. Där får deltagarna skriva sin egen pokerbot samt ett pokerprogram som sedan spelar poker åt dem i en turnering där alla deltagare möts. För att delta krävs programmeringskunskaper alternativt en lagkamrat som har de kunskaperna och lite insyn i olika pokerstrategier.

– Det är en aktivitet som brukar uppskattas på våra kontor så vi tänkte att vi presenterar den här också. Jag tror att det blir roligt och det vinnande laget kammar självklart hem ett pris, berättar Thomas Dahlberg, software developer, Cygni.

För mer information

Fredrik Blom, projektledare, Jämtland Härjedalen A business region on the move, 070-636 02 34
Maria Svensson Wiklander, projektkoordinator, Northern devs week, 070-380 00 07