VIKTIGT MEDDELANDE

Tillgången till e-tidskrifter är begränsad på grund av en hackerattack på en extern tjänst.

Det finns ingen prognos för hur länge det kan dröja innan detta kan vara åtgärdat.

Det går bra att klicka på länkar som vanligt i databaserna och i BrowZine, men tillgången till artiklar och tidskrifter för läsning är begränsad och det går tyvärr inte att säga på förhand vilka dessa tidskrifter är.

För beställning av artiklar, skriv direkt till medicinskabiblioteket@regionjh.se

Information senast uppdaterad : 2022-01-12


UpToDate är ett evidensbaserat kliniskt kunskapsstöd med senaste vetenskapliga underlag inom diagnostik, behandlingsriktlinjer, prevention och prognos.

Klicka här för att komma till UpToDate

Innehållet presenteras som sammanfattande artiklar över kliniska tillstånd. UpToDate innehåller även läkemedelsinformation och läkemedelsinteraktioner, kalkylatorer och bildmaterial. Allt material är sammanställt och skrivet av verksamma läkare från hela världen.

UpToDate är ett verktyg för dig i ditt kliniska arbete och används av vårdpersonal över hela världen.

Länkar till mer information om hur du använder UpToDate:

UpToDate är även tillgängligt utanför regionens nätverk genom att du skapar ett konto som du sedan kan logga in på, oavsett vilket nät du använder. Även om du bara använder UpToDate inom regionens nät finns många fördelar med att skapa ett eget konto eftersom du bland annat kan bokmärka sidor som du sedan snabbt kommer åt när du behöver informationen. Du behöver inte söka efter samma sak gång på gång!

Skapa ett konto och kom igång med appen - klicka här för manual. Pdf, 8 MB.

UpToDate baseras på den senaste internationella evidensen men i Region Jämtland Härjedalen gäller i första hand Vårdhandbokens rutiner vid, diagnos, beslut och behandling.

1

(OBS! Endast för bibliotekspersonal)