En person håller upp ett stipendie

Bashar Kanounji. Foto: privat

Region Jämtland Härjedalen stöttar unga entreprenörer

Den 20–24 juni 2021 hålls Emax Sverige – ett evenemang för Sveriges främsta unga entreprenörer. Region Jämtland Härjedalen är stolta över att medverka till att Bashar Kanounji, en ung entreprenör från Jämtlands län, får möjlighet att delta.

Ett av Region Jämtland Härjedalens uppdrag är att arbeta för regional utveckling. Under 2021 blir vi stipendiepartner till Emax Sverige som sedan 2002 samlat landets främsta unga entreprenörer för ett årligt evenemang fyllt av inspiration, kunskap och nätverk. Emax arbetar för att stärka unga människors entreprenörskap, bland annat genom inspirationsföreläsningar och nätverksaktiviteter.

– Unga entreprenörer är oerhört betydelsefulla. I Jämtlands län är småföretagarna en viktig hörnsten för sysselsättningen. Vi vill gärna uppmuntra unga att ta steget mot sin affärsidé. Därför är det jätteroligt att vi blir stipendiepartner och får bidra till att en ung entreprenör ges möjlighet att delta i detta event som kan ge goda möjligheter till nätverkande och spännande föreläsningar, säger Elise Ryder Wikén, ordförande i Regionala utvecklingsnämnden i Region Jämtland Härjedalen.

Bashar åker från Jämtlands län

I mars höll Ung Företagsamhet i Jämtland sin årliga prisutdelning. I kategorin Årets innovation vann Interiör bilvård hos dig UF. Två elever har jobbat fram ett koncept som bygger på att utföra bilvård hemma hos kunden. Ur juryns motivering: en tillgänglig tjänst för alla som vill ha en ren bil eller få ett däckbyte utfört. Bashar Kanounji blev en av de två vinnarna och är utsedd av UF Jämtland att få medverka vid Emax 2021.

– Det är en ära att få vara med på Emax. Det blir en stor möjlighet för mig att utvecklas och bli en bättre entreprenör, säger Bashar Kanounji.

Ung Företagsamhet (UF) arbetar med att utbilda i entreprenörskap för att unga i Jämtlands län ska se och förstå sin företagsamhet.

– Bashar har tillsammans med sina kollegor i UF-företaget gjort en riktigt härlig UF-resa och han förtjänar verkligen att vara med på ett event som Emax där han kan fortsätta att utvecklas som entreprenör, säger Christina Westerberg, tillförordnad regionchef vid Ung Företagsamhet Jämtland.

För de drygt 100 unga entreprenörerna från hela Sverige väntar nu föreläsningar av inspirerande entreprenörer, fördjupande workshops, stora nätverksmöjligheter och coachning genom hela evenemanget. Emax äger rum 20–24 juni 2021.

För mer information kontakta:
Åsa Hernerud, Enhetschef Näringsliv, samhällsbyggnad, administration
073-058 89 62

Text: Thomas Jarnehill

REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN

Postadress: Box 654, 831 27 Östersund
E-post: region@regionjh.se
Telefon: 063-14 75 00 (växel)
Org. nr: 232100-0214
Fakturaadress: Box 910, 831 29 Östersund
Ekonomienhetens e-post: ekonomienheten@regionjh.se