Pressinbjudan: ”Vad står på spel? Platsen – Arvet – Framtiden.”

”Vad står på spel?” Det är frågan när Region Jämtland Härjedalen, Samling Näringsliv och samverkansföreningen Kulturkunskaparna arrangerar en dag om kulturens och idrottens avgörande roller för platsutveckling i Jämtland Härjedalen.

Syftet är att sätta ljus på satsningar som pågår för att ge inspiration och kraft att förverkliga gemensamma visioner. Det sker genom det vi kallar för Walk’n’Talkshow; vi samtalar utifrån olika teman där ’scensamtalare’ tar plats på scenen tillsammans med samtalsledare.

Bland de som har anmält sig för att delta finns personer inom offentlig verksamhet, akademi/utbildningsarrangörer, näringsliv, organisationer och människor som vill bidra till långsiktigt hållbar utveckling av länet. Journalister är också välkomna att närvara under dagen.

Tid: måndagen den 2 september, klockan 10.00-15.00.

Plats: I Huså. Främst vid utomhusscenen ”Smiddjan” på Ol’Svens, men delvis även inne på Huså herrgård och i utomhusmiljöer intill.

Programmet finns på: Vad står på spel 2 september (kulturskaparna.se) Länk till annan webbplats.

Några av scensamtalarna är: Andrea Wiktorsson VD för Storsjöyran, Anna Ottosson Blixt distriktsidrottschef för RF-SISU, Jonas Andersson ordförande i regionala utvecklingsnämnden, Rolf Anderzon från Konstgödning/Hackås Maskin och kultur, Ylva Eriksson rådgivare på Coompanion, Jerker Bexelius verksamhetschef på Gaaltije, Kristina Ernehed utvecklingskoordinator hos Heimbygda och Daniel Oja verksamhetsledare för Nordcirkus.

Kontaktpersoner:

Linda Forss, regional utvecklingsstrateg på Region Jämtland Härjedalen, 073-076 54 57 eller linda.forss@regionjh.se

Jenny Grip, verksamhetsledare för Samling näringsliv, 073-047 74 67 eller jenny.grip@samlingnaringsliv.se

Marika Griehsel, journalist, filmproducent och naturturistföretagare samt sekreterare i Kulturkunskaparna, 073-960 14 00 eller info@kulturkunskaparna.se

En illustration med tre terracottafärgade figurer som föreställer två vuxna och ett barn som håller den ena vuxna i handen. Den andra vuxna bär på en käpp. Figurerna ser ut att vara ute på promenad. i bakgrunden syns vägskylten för mötesplats. Alltså ett vitt m på blå botten.

Illustration: Kulturkunskaparna.

Text: Linda Henriksson