Maria Söderkvist lämnar sitt uppdrag som hälso- och sjukvårdsdirektör

Efter drygt två och ett halvt år på posten har Maria Söderkvist beslutat att lämna uppdraget som hälso- och sjukvårdsdirektör från och med den 1 mars.

– Det har onekligen varit några utmanande år där vi har jobbat intensivt med flera omställningsarbeten för att få ekonomin att räcka till både dagens och framtidens hälso- och sjukvård. Att driva förändring är nödvändigt för att kunna möta upp de utmaningar vi står inför framöver, men nu är det dags att lämna över stafettpinnen till någon annan, säger Maria Söderkvist.

– Jag respekterar fullt ut Marias beslut att gå vidare. Rollen som hälso- och sjukvårdsdirektör är oerhört krävande och hon behöver agera utifrån vad som blir bäst för henne som person. Maria har varit ett stort stöd för mig under den här tiden, men nu får vi blicka framåt, säger regiondirektör Anders Byström.

Maria kommer att finnas kvar i rollen februari ut tills dess att en tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör är utsedd. Vem det blir är inte klart i nuläget men kommer att presenteras så snart det är möjligt.

Text: Sara Nilsson