Åre hälsocentral fick oväntad pantpeng

- Jag är glad och mycket stolt! Det säger Sofia Leje, specialist i allmänmedicin och psykiatri och verksamhetschef på Åre hälsocentral.

Det är Åre Björnen Samfällighet som i samarbete med Pantamera samlat tomburkar och tomglas invid sopstationerna i området och därefter skänkt pengarna till välgörande ändamål. Det blev Åre Totalskidskola som är en skidskola för funktionsvarierade, och Åre hälsocentral som fick 25 000 kronor vardera.

- Det känns viktigt att det uppmärksammas när man gör ett bra arbete, och det är lätt att göra det när man har så fantastiskt duktiga och engagerade medarbetare, konstaterar Sofia Leje stolt.

Hon berättar om en personalgrupp med god stämning, vars fokus är att ge bra vård och hög service till sina patienter. Pengarna kommer man dels att använda till en uppfräschning av barndelen i sitt väntrum, dels till någonting personalbefrämjande.

- Kanske bjuder vi in en föreläsare, och blir det sedan några pengar över efter det så gör vi någonting annat kul tillsammans, rundar Sofia Leje av.

Text: Lena Manneby Foto: Privat

1 av 2 gillar detta