E-tidskrifter

Medicinska biblioteket prenumererar på drygt 2000 e-tidskrifter som du kan läsa via BrowZine eller CorePlus.

BrowZine

Du kan bläddra i e-tidskrifter som vi prenumererar på samt en stor mängd medicinska OpenAccess-tidskrifter genom att använda läsprogrammet BrowZine. Om du skapar ett personligt BrowZine-konto kan du dessutom spara e-tidskrifter och artiklar i en egen bokhylla.

Du kan använda BrowZine på en dator via länken här på Medicinska bibliotekets hemsida eller som app i smartphone och på surfplatta.
Om du sitter inom regionens interna nätverk kan du läsa tidskrifterna direkt, sitter du på externt nät måste du ha ett OpenAthens-konto.

En manual för hur du kommer igång med appen och skapar ett konto kommer snart!

Viktigt meddelande - BrowZine

Uppdaterad 2021-01-19

BrowZines app har tekniska problem med databasen Ovid.

Det ligger inga tidskrifter i själva BrowZine utan programmet länkar till databaser: Ovid är en sådan e-tidskriftsdatabas.

Ett komplicerat tekniskt problem i BrowZines app (Android) gör att kontakten mellan appen och databasen Ovid felar. När man använder appen och klickar på artiklar i e-tidskrifter som ligger i Ovid möts man av meddelandet 401 - Unauthorized

Leverantören jobbar på att lösa detta men vet inte när det kan vara åtgärdat.

Det går fortfarande bra att läsa e-tidskrifter som ligger i Ovid om man använder BrowZine på en dator. Det är bara problem med appen.

CorePlus

Via söksidan CorePlus kan du få fram en lista över alla e-tidskrifter Medicinska biblioteket prenumererar på.

I rutan Region väljer du Jämtland och klickar på Sök. Du kan också filtrera träfflistan på ämne.

Klicka på tidskriftens titel så skickas du till tidskriftens förlagssida och kan läsa artiklar som PDF eller direkt på skärmen.
När du sitter inom regionens interna nätverk behöver du inga inlogg, du kan läsa artiklar direkt.

Om du sitter på externt nät måste du ha ett OpenAthens-konto. När du sitter på externt nät, klickar på en titel i CorePlus-listan och skickas till förlagens sidor kan det se lite olika ut med hur du ska logga in. Leta efter länkar som säger OpenAthens, Institutional Login, Remote Login eller liknande.

Om du ombeds välja institution ska du skriva/leta efter Region Jämtland Härjedalen eller Region Jamtland Harjedalen. Om du inte får någon träff kan du prova med att bara skiva Jamtland.

Ibland är länkarna väldigt små så de kan vara svåra att hitta men de ligger ofta intill sökrutor eller dyker upp när du klickar på artiklar och får meddelanden som exempelvis Get Access.

1

(OBS! Endast för bibliotekspersonal)