E-tidskrifter

Medicinska biblioteket prenumererar på drygt 2000 e-tidskrifter som du kan läsa via BrowZine eller CorePlus.

BrowZine

Du kan bläddra i e-tidskrifter som vi prenumererar på samt en stor mängd medicinska OpenAccess-tidskrifter genom att använda läsprogrammet BrowZine. Om du skapar ett personligt BrowZine-konto kan du dessutom spara e-tidskrifter och artiklar i en egen bokhylla.

Du kan använda BrowZine på en dator via länken här på Medicinska bibliotekets hemsida eller som app i smartphone och på surfplatta.
Om du sitter inom regionens interna nätverk kan du läsa tidskrifterna direkt, sitter du på externt nät måste du ha ett OpenAthens-konto.

Skapa ett BrowZine-konto - Klicka här för manual. Pdf, 6 MB.

Film - Getting started with BrowZine

CorePlus

Via söksidan CorePlus kan du få fram en lista över alla e-tidskrifter Medicinska biblioteket prenumererar på.

I rutan Region väljer du Jämtland och klickar på Sök. Du kan också filtrera träfflistan på ämne.

Klicka på tidskriftens titel så skickas du till tidskriftens förlagssida och kan läsa artiklar som PDF eller direkt på skärmen.
När du sitter inom regionens interna nätverk behöver du inga inlogg, du kan läsa artiklar direkt.

Om du sitter på externt nät måste du ha ett OpenAthens-konto. När du sitter på externt nät, klickar på en titel i CorePlus-listan och skickas till förlagens sidor kan det se lite olika ut med hur du ska logga in. Leta efter länkar som säger OpenAthens, Institutional Login, Remote Login eller liknande.

Om du ombeds välja institution ska du skriva/leta efter Region Jämtland Härjedalen eller Region Jamtland Harjedalen. Om du inte får någon träff kan du prova med att bara skiva Jamtland.

Ibland är länkarna väldigt små så de kan vara svåra att hitta men de ligger ofta intill sökrutor eller dyker upp när du klickar på artiklar och får meddelanden som exempelvis Get Access.

Saknar en tidskrift OpenAthens-alternativ? Testa att söka efter tidskriften i BrowZine i stället.

1

(OBS! Endast för bibliotekspersonal)